De Adelaar

Geketend was hij aan de aarde.
Nu stijgt hij op,
hoog boven alles uit.
Hij slaat zijn vleugels uit.
Vrij, vrij op de wind.
Vrij, boven de bergen.
Hoog in de lucht.
Zijn scherpe oog ziet:
de geringste beweging.

 

.

 

Mobilizing Awareness

zie ook www.humanhealthproject.com

Mobilizing Awareness is een therapie dat als doel heeft om bewegingsvrijheid van het lichaam terug te krijgen via bewust bewegen(sensomotorische reëducatie)

  • Pandiculeren: samen met de therapeut bewustbewegen
  • Daily Catstretch: een dagelijks oefenprogramma.
  • Somatc Condition: bewegingsprogramma gericht op liggen, zitten, staan, lopen.

Het is een totaaltherapie, zowel fysiek als mentaal, welke pijnvrij en rustig is.
Door ons drukke bestaan, door pijn, blessures of spanning kan het natuurlijke bewegingspatroon dat je je als kind hebt aangeleerd worden verstoord en leiden tot, vaak onbewuste, aanpassingen in je bewegingsgedrag. Soms herstellen deze aanpassingen niet vanzelf als de pijn of spanning weg is.

Met Mobilizing Awareness® leer je opnieuw bewust te worden van de manier waarop je beweegt en wat de effecten zijn van kleine veranderingen in je bewegingspatroon. De verbindingen tussen hersenen en spieren worden opnieuw ‘wakker geschud’, waardoor het lichaamsgevoel verbetert en je leert teruggaan naar ontspannen, efficiënt bewegen en ademen.

Mobilizing Awareness® is ontwikkeld door Servaas Mes en is gebaseerd op het werk van Matthias Alexander, Moshe Feldenkrais en Thomas Hanna. Het is een eenvoudige behandelmethode, die zich kenmerkt door rustige oefeningen. Het accent ligt op het bewust voelen van het lichaam voor, tijdens en na bewegingen gecombineerd met ademhaling.

Je lichaamshouding, bewegingspatronen, ademhaling en emoties veranderen. Dit leidt tot een algehele verbetering van het lichamelijk welzijn. Je kunt het effect van deze verandering tijdens de behandeling merken. Vervolgens leer hoe je dit kunt gebruiken in je dagelijks leven, bijvoorbeeld tijdens zitten, staan en lopen.

De “pandiculaties”, (het geleid actief bewegen met lichte weerstand), zorgt voor een goede aanvulling op de actieve oefentherapie.
Grondlegger van de Mobililizing Awareness Servaas Mes in California

servaas mes